Gıda Uygulamaları


IR teknolojisi ile gıda maddelerinin ısıtılması, kurutulması , pişirilmesi ve pastörizasyonu amacıyla uygulanabilmektedir. Yapılacak işleme göre seçilen dalga boyu ile mükemmel sonuçlar elde edilmektedir.Konvansiyonel ısıtma sistemlerine göre daha yüksel ısıl verimlilik ve ısıtma hızına sahip olması nedeniyle gıda sektöründe gittikçe popülerlik kazanmakta ve kullanım alanı bulmaktadır.IR teknolojisinin diğer ısıtma teknolojilerine göre avantajları

  • Çok kısa sürede çalışmaya hazır hale gelmektedir
  • Homojen ısıtma sağlamaktadır- Kalite kayıpları ve besinsel kayıpları minimum düzeye indirmektedir
  • IR ısıtma ekipmanları basit ve esnek kullanım alanlarına sahiptir
  • Önemli ölçüde Enerji tasarrufu sağlamaktadır
  • IR sistemlerin yüksek ısı transfer kapasitesi , ürüne doğrudan ısı nüfuzu , hızlı proses kontrolü ve çevredeki havayı ısıtmaması , gıda uygulamalarında ideal enerji kaynağı olabileceğini göstermektedir.